• Gratis verzending
  • Winkel in Haren (Gn)
  • Aankoopbegeleiding 
  • Bel ons 050 5344954

Klantenscore: 9,5 / 10
op basis van 28 beoordelingen

Voor al uw excellente juwelen en horloges, online en in Haren.

Innovatief Baumatic manufactuur uurwerk

14-02-2019

Innovatief Baume et Mercier.

Baumatic, het nieuwe manufactuur uurwerk van Baume et Mercier. Het volledig in eigen huis ontwikkelde uurwerk windt automatisch op en wordt toegepast in de Clifton serie. Een sterke stap voorwaarts voor Baume et Mercier, want het uurwerk is gelijk heel bijzonder vanwege de 5 dagen gangreserve, hoge accuratesse, antimagnetische onderdelen, de duurzaamheid van het uurwerk en maar liefst 3 jaar garantie.

Een oogstrelende vertoning, deze Clifton van Baume et Mercier. Met een diameter van 40,0 millimeter en een dikte van 10,3 millimeter oogt dit horloge zeer chic. Drie spits toelopende dauphine wijzers met een centrale secondewijzer en tegengesteld spits toelopende dauphine indexen accenturen de ingetogenheid van het ontwerp. Op 3 uur is een royaal datumvenster zonder omlijsting waardoor de ingetogenheid in tact blijft maar het functionele lezen van de datum sterk verbeterd. Het licht gebolde saffierglas is ontspiegeld en geeft een klassieke touch aan het fraaie moderne ontwerp. Via de achterzijde van het horloge is het opengewerkte uurwerk zichtbaar en direct in het oog springt de balans, het kloppende hart van het uurwerk. Doordat de rotor is opengewerkt is de balans in werking in alles posities van de rotor zichtbaar.

Gangreserve:

De huidige standaard van gangreserve is twee dagen. Genoeg om het horloge een dag en twee nachten niet te dragen en vervolgens probleemloos weer om de pols te doen. Het Baumatic uurwerk heeft een gangreserve van vijf dagen, waardoor het horloge na een heel weekend en zelfs nog langer perfect doorloopt. De veer ontspant en laat zijn energie vrij in het echappement met powerscape technologie. Het is een siliconen echappement in een complex ontwerp waardoor er 30% minder spanningsverlies van de veer optreedt.

Accuratesse:

Een Baumatic uurwerk heeft een afwijking in de precisie van -4 tot +6 seconden per dag. Dat is ver boven de standaard van 10 tot 30 seconden tolerantie in de precisie. Naarmate de veer van het uurwerk verder ontspannen is neemt de afwijking alleen maar toe. Bij een uurwerk met een gangreserve van twee dagen neemt de nauwkeurigheid na 24 uur af. Bij een Baumatic uurwerk zien we na 72 uur een iets ruimere afwijking optreden. Het is om deze reden dan ook raadzaam om een horloge met een automatische opwinding met de hand op te winden zodra het uit stilstand wordt opgepakt. De hoge precisie komt door de speciaal voor het Baumatic uurwerk ontworpen veer. Deze is gemaakt van een composietstructuur met 2 lagen siliconen die beide onder een hoek van 45 graden zijn geplaatst, afgewerkt met een siliconendioxyde laagje. Door deze toepassing is de veer beter bestand tegen temperatuurwisselingen en magnetisme en bovendien beter bestand tegen trillingen en kleine schokken. Er zijn van het zelfde caliber BM12-1975A twee variaties, namelijk met of zonder COSC certificering.

Antimagnetisme:

Zonder dat we het ons realiseren komen we dagelijks in aanraking met magnetische velden die een negatieve invloed hebben op de nauwkeurigheid van het uurwerk. De meest voorkomende klacht is dat het gangwerk ineens een grote afwijking heeft in de precisie of dat het uurwerk helemaal stil gaat staan. Dit heeft het Baumatic uurwerk minder dankzij het gebruik van siliconen en niet magnetisme gevoelig materiaal in de onderdelen voor de meest sensitieve onderdelen van het uurwerk.

Duurzaamheid:

Een uurwerk is een complex mechanisme van een verrassend groot aantal miniatuur onderdelen. De constante interactie levert vanzelfsprekend frictie op in het uurwerk waardoor een regelmatig onderhoud noodzakelijk is. Een regulier uurwerk heeft een service interval van 5 jaar gemiddeld. Het Baumatic uurwerk is dusdanig anders ontworpen waardoor dit uurwerk een service interval heeft van maar liefst 10 jaar! Dit is gebleken uit een groot aantal stresstesten waaraan het uurwerk onderworpen is geweest. 

Maak ieder maand kans op een cadeaubon ter waarde van vijfentwintig euro door je aan te melden op onze nieuwsbrief