• Gratis verzending
  • Winkel in Haren (Gn)
  • Aankoopbegeleiding 
  • Bel ons 050 5344954

Klantenscore: 9,4 / 10
op basis van 30 beoordelingen

Voor al uw excellente juwelen en horloges, online en in Haren.

Spirit of Indian Legend

09-03-2018

Pionieren, records vestigen, ontwikkelen, willen winnen.. Dat is Indian Motorcycle in mijn beleving en dat zien we graag terug in de 3 gelimiteerde horloges van Baume et Mercier die als eerbetoon aan Indian Legend en Burt Munro zijn geproduceerd.

Deze horloges zijn in Geneve tijdens de Salon International Haute Horlogerie gepresenteerd en ze zijn beschikbaar voor verkoop in April 2018. Ter introductie beschikken wij nu al over deze modellen die we speciaal voor het Grand Event Der AA-Kerk op zondag 11 maart mogen presenteren.

Prachtige modellen, perfect afwerkingsniveau, en de horloges voelen vriendelijk om de pols. Zodra we gaan letten op de details gaan onze harten sneller kloppen.

Een kastdiameter van 44 millimeter, uitgevoerd in staal met een krasvrije keramische lunette met tachymeter en een krasvrij ontspiegeld saffierglas mogen we so wie so van Baume et Mercier verwachten. Op de achterzijde van de modellen is het logo van Indian Motorcycle 1901 gegraveerd. De subdials voor de minuten- en urentellers zijn uitgevoerd als de toeren- en snelheidsteller van de motoren. Schuin aangebrachte tijdindicaties en accenten bij het bereiken van het maximum. De secondewijzer heeft aan de tegenovergestelde kant de letter I zoals de I in het logo van Indian wordt gebruikt. Er zijn 3 varianten: Tribute Scout en Tribute Chief, Tribute Burt Munro.

Tribute Scout heeft een opengewerkte wijzerplaat in de vorm van de cylinderkoppen van de gerenommeerde V-twin motor en is voorzien van een handgemaakte lichtbruine lederen band van zadelleer. Tribute Chief heeft een stalen band die afgewerkt is naar het voorbeeld  van de lijn van de Thunderstroke 111 motor. De Scout en de Chief zijn gelimteerd tot 1901 stuks, het jaar van de oprichting van Indian. Op de datumschijf is de 19e weergegeven als 1901. Mooi detail.

Tribute Burt Munro is uitgevoerd met een keramische lunette, waar in de tachymeter het snelheidsrecord van 184 mph is geaccentueerd. De subdial voor de secondewijzer van de chronograaf is uitgevoerd in geel met zwart en het geluksgetal 35. De handgemaakte zadellederen band is rood, zoals de streamliner om de Munro’s Indian Scout motor.

De legende van Indian Motorcycle:

Indian is opgericht in 1901, er was toen nauwelijks gemotoriseerd vervoer, door George Hendee en Oscar Hedstrom, een ondernemer en een ingenieur. Zij deelden de visie dat de wereld om hen heen gemakkelijk en beter te ontdekken moest zijn. Vanaf het begin was het duidelijk dat Indian competatief was ingesteld en records ging vestigen, wat al kort na de oprichting bleek. In 1907 werd de V-twin motor ontwikkeld en dat gaf Indian een enorme voorsprong op de rest die met motoren met slechts een enkele cylinder reed. In 1911 had Indian dan ook al 121 race records gevestigd.

In 1920 kocht Burt Munro een Indian Scout motor, die een maximum snelheid had van 55 mph. Hij maakte er een project van en ontwikkelde de motor verder. Hij teste de motor en de snelheid zeker 10 keer op de Bonneville zoutvlaktes en de 30cc werd 950cc in 1967. In dat jaar vestigde Munro op deze zoutvlakte een snelheidsrecord van 184 mph (296 kpu). Voor de aerodymica had Munro een kap ontwikkeld om de motor en Munro zelf heen, die met deze hoge snelheid ook voor de nodige stabiliteit moest zorgen. De rode kap, de straemliner, had het geluksnummer 35 in geel met zwart.

De horloges zijn verkrijgbaar voor € 3.500,- met lederen band en € 3.700,- met metalen band. De setprijs is € 10.700,- en daar wordt een luxe Indian Motorcycle tas bij geleverd.

Maak ieder maand kans op een cadeaubon ter waarde van vijfentwintig euro door je aan te melden op onze nieuwsbrief